Vi giver hurtig, personlig og professionel service. Vi ser os som din partner som sammen med dig udarbejder den rejse, som netop du ønsker.

Seneste nyt
Følg os på
GO UP
Drikkepenge på safarien

Drikkepenge på safarien? Hvor meget skal jeg egentlig give?

Et meget almindeligt spørgsmål inden en rejse til Tanzania er, hvordan det fungerer med drikkepenge. Hvem skal vi give drikkepenge til? Hvor meget? Hvornår? I Tanzania er det almindeligt at give drikkepenge, men selvfølgelig bør du ikke give drikkepenge for en dårlig service, mens en usædvanlig god udført service kan få lidt ekstra drikkepenge. Lønningerne i Tanzania er meget lave, så en passende drikkepenge kan lette en ret hård hverdag. Men at overdrive er ikke godt, da det skaber usunde forventninger og ubalance mellem forskellige erhverv. For at lette beslutningen giver vi her nogle råd at tænke over, når du skal til Tanzania og/eller på safari.

Læs mere om alle vores

Drikkepenge til din safariguide og safarikok

En vidende, venlig guide, der anstrenger sig for at gøre netop din safari til en højdepunkt, er af stor betydning for din samlede safarioplevelse, og det er skik i Tanzania at give guiden drikkepenge. En god retningslinje er $10 pr. person pr. dag. Hvis I er ekstremt tilfredse, kan I runde opad, også hvis I kun er to i jeres safaribil. For medfølgende børn kan man give halvdelen. Hvis I er på en telt-safari og har egen kok med, er en sum på $15/kok/dag rimelig.

Drikkepenge på lodger og hoteller

På mange lodger er der en drikkepengeboks i restauranten. Den har den store fordel, at drikkepenge fordeles mellem alle medarbejdere, så selv dem, der ikke har direkte kontakt med gæsterne, kan få en del af kagen. Kokken har f.eks. stor indflydelse på din madoplevelse, men får sjældent drikkepenge direkte. Hvis der er nogen på lodgen, der har gjort noget ud over det sædvanlige, bør du dog give direkte drikkepenge, men glem ikke at lægge lidt i boksen, hvis du er tilfreds med den samlede oplevelse. Overvej en sum på omkring $5-$10 pr. værelse pr. dag.

Drikkepenge på safarien

Drikkepenge på restauranter

Hvis du spiser på en restaurant og er tilfreds med maden og servicen, er det værdsat med drikkepenge. En sum på ca. 5% af den samlede regning er en god retningslinje, medmindre regningen allerede har inkluderet en serviceafgift.

Andre drikkepenge

Hvis du får hjælp til bagagen, er $1 pr. taske en rimelig sum, og til taxichaufføren kan du runde beløbet opad.

Drikkepenge på safarien

Hvad angår Kilimanjaro-bestigning?

Der er en række mennesker i dit team, når du skal bestige Afrikas højeste bjerg. Her er, hvordan du kan tænke, hvis I er 2 i gruppen og har en maksimal vægt på 15 kg hver:

Bjergguide $20/dag/gruppe 

Assisterende bjergguide $15/dag/gruppe 

Kok $10-$15 pr. dag/gruppe 

Bærer $8 pr. bærer pr. dag.

Forvent 3 bærere pr. klient, hvis du har mere end 15 kg, skal der tilføjes flere bærere.

Hvornår skal du give pengene?

Du bør give drikkepenge, helst i en forseglet kuvert, i slutningen af din safari eller anden udflugt, dvs. ikke hver dag.

Så det var nogle tips om, hvordan du kan tænke med hensyn til drikkepenge i Tanzania. Tøv ikke med at spørge os, hvis du har flere spørgsmål.