Vi giver hurtig, personlig og professionel service. Vi ser os som din partner som sammen med dig udarbejder den rejse, som netop du ønsker.

Seneste nyt
Følg os på
GO UP
Image Alt

Kenzan Travel

Blæsende sandstrand i Zanzibar

6 ting at lave på Zanzibar

Når man siger Zanzibar, forestiller de fleste af os os krit-hvide strande, svingende palmer og uendelige turkisblåt hav. Men Zanzibar har meget mere at lokke med, såsom den verdensarvslistede stenby og Tanzanias mindste nationalpark. Her giver vi dig 6 hyggelige ting at lave, når du er på Zanzibar.

Kryddetour på kryddernes ø – Zanzibar

Zanzibars kælenavn, Krydderøen, giver dig en indikation af kryddernes betydning for Zanzibar. De har længe været en betydningsfuld handelsvare for øens beboere. Du kan tage på en guidet tur på en af de mange krydderfarme, der findes. Her dyrkes krydderier som nelliker, kanel, sort peber, muskatnød og kardemomme. Duftene, der omgiver dig, er intense, og du får både smage og føle på krydderierne, som du tidligere kun har købt på glas i butikken derhjemme.

Zanzibar, rejser, paradisstrand, krydderiø

Jozani National Park

Jozani er den mindste af Tanzanias nationalparker og måske mest kendt for den endemiske røde colobusabe, men her finder du også en række fugle- og sommerfuglearter, manguster, snabelhunde (tilhører springmusfamilien), kamæleoner og afrikansk civetkat. I Jozani kan du også opdage de fascinerende mangrovetræsumper. Der er masser af forskellige planter og træer, der er medicinske og anvendes som naturmedicin.’

Snorkling & dykning på Zanzibar

Det mest kendte dykker- og snorkelsted på Zanzibar er Mnemba på Zanzibars nordøstlige kyst. Dette er ikke et stort rev, men du kan stadig finde et væld af arter, der lever her. To arter, der ellers er ret sjældne, men som du har temmelig god chance for at se her, er den stærkt mønstrede drage murene ål og lidt groteske Djibouti Spanish Dancer. Men du har også chancen for at se skildpadder og delfiner.

Et andet sted, hvor du kan snorkle, er uden for Tumbutu Island på Zanzibars nordvestlige kyst. Endnu et er Bawe Island uden for Stone Town.

Zanzibar

Opdag Zanzibar gennem maden

En af de bedste måder at udforske en destination på er gennem maden. Det zanzibariske køkken er på grund af sin internationale fortid stærkt påvirket af en række køkkener. De stærkeste indflydelser kan du finde fra bantu-, arabisk-, portugisisk- og det indiske køkken, men også fra de britiske og kinesiske køkkener. En ret, du skal prøve, når du er på Zanzibar, er Zanzibar pizza, som mere er som en galette end pizza. Andre retter inkluderer urojo (ramen/karry), ugali (mos/pulver), biriyani med pilau (en risret), blæksprutte med stegt cassava, mishkaki (en type kebab) og Wali Na Maharage (bønneret).

Besøg f.eks. fiskemarkedet i Stone Town, nyd en kop kaffe på Zanzibar Coffee House, tag en madlavningskursus i det swahiliske køkken, besøg Forodahni-haven med aftenmadsmarked eller hvorfor ikke besøge den velkendte restaurant The Rock.

Stone Town

Et besøg i Stone Town er som at besøge en svunden tid, og her er masser at lave. En hyggelig Zanzibar-guide kan findes her, men gå ikke glip af at besøge slavehandelspladsen, vandre gennem byens arkitektoniske arv eller besøge en af byens mange spisesteder.

Tag med på en guidet tur på den udtørrede havbund
Tidevandet på Zanzibar afslører en hel tørlagt undervandensverden. Tag med en lokal ud på revet og lad ham guide dig mellem søstjerner/havagurker, se kvinderne høste tang og møde mændene, der fisker.