Vi giver hurtig, personlig og professionel service. Vi ser os som din partner som sammen med dig udarbejder den rejse, som netop du ønsker.

Seneste nyt
Følg os på
GO UP
Image Alt

Rejser til Tobago

øen med de hvide boder og det krystalklare vand!

Opdag Tobago med Kenzan Travel

Opdag de smukkeste omgivelser på Tobago med Kenzan Travel. Vores rejser til Tobago er for dig, som drømmer om tropiske skove, smuk natur, paradis lignende strande, krystalklart vand, calypso-musik og livets rolige rytme.

Tobago ligger i den sydligste del af Caribien og hører til øriget Trinidad & Tobago, hvor Tobago er den mindste af de to øer. Det er en charmerende ø, der stadig er forholdsvis uudnyttet. Det siges, at Tobago er stedet, hvor Robinson Crusoe trådte i land. 

Der er meget at opleve på Tobago, og det kan derfor være en god idé at få planlagt sin tid ordentligt. Hos Kenzan Travel står vi klar til at hjælpe dig med at planlægge din drømmerejse. Læs med her og se hvordan din første uge på Tobago kan se ud.

Nogle af vores rejser til Tobago:

Oplevelser og seværdigheder på din Tobago rejse

Rejser til Tobago har meget at byde på. Udover dets smukke strande, er der nemlig meget at udforske. Tobago byder også på en golfbane i verdensklasse, dybhavsfiskeri ud over det sædvanlige, gode snorkel- og dykkersteder og en prisbelønnet regnskov.

Her kan du læse nærmere om nogle af de bedste oplevelser og seværdigheder på Tobago:

Udforsk det skønne hav ved Tobago

Der er det mest vidunderlige krystalklare hav omkring Tobago, og det ville være en skam ikke at udforske det. Det kan du gøre ved at tage en sejltur rundt om øen, hvor du også kan nyde den smukke natur fra havsiden, en katamarantur, dybhavsfiskeri eller snorkling. 

Der er nemlig flere gode snorkelsteder rundt om på øen; ved Speyside i nord kan du snorkle over en af ​​verdens største hjernekoraller. Andre gode steder at snorkle er Arnos Vale og Pirate’s Bay. 

Du kan også tage en båd med glasbund til Buccoo Reef og snorkle over revet der, og derefter tage en dukkert i Nylon Pool, som er en slags pool midt på revet. Du kan også kombinere turen til Buccoo Reef med en lækker grill og køle af med rompunch på No Man’s Land, som er en lille strand beliggende i en naturskøn lagune.

Der er også flere dykkerskoler på Tobago, for dem, der ønsker at udforske det smukke koralrev, farverige fisk og andet dyreliv i havet nærmere. 

I løbet af marts-juli kommer havskildpadderne op af havet for at lægge æg på strandene ved blandt andet Turtle Beach og Grafton Beach. Nogle af skildpadderne vejer hele 400 kg! Det er en fantastisk oplevelse at følge denne proces!

Tag på naturskønne oplevelser på Tobago

Hvis I rejser til Tobago, må I endelig ikke gå glip af den prisbelønnede regnskov. Her kan de naturinteresserede tage med på en guidet tur i løbet af dagen eller aftenen! På turen kan I se både papegøjer og kolibrier flere steder. 

Besøg også øen Little Tobago, som ligger ud for Speyside i det nordlige Tobago. Little Tobago kaldes også for ‘Bird of Paradise’ takket være øens rige fugleliv. 

Der er flere vandfald på Tobago. Det største og mest populære vandfald er Argyle-vandfaldet nær Roxborough. Ved foden af ​vandfaldet er der dannet en dejlig pool, som er fremragende til at tage en dukkert i.

Det er muligt at leje både cykler eller biler, hvis I ønsker at komme rundt på øen på egen hånd. 

Husk dog at det er venstrekørsel på øen. Det er også muligt at hyre en taxachauffør til at tage jer rundt på en ø-tur. 

Tag på lokale markeder med eksotiske råvarer

Der er flere spændende markeder på Tobago. Her må I ikke gå glip af det lille marked i Scarborough tidligt om morgenen. Her kan du stifte bekendtskab med frugt og grønt, som ikke findes i Danmark, fx christophine, guava, brødfrugt, plantain, jackfrugt, soursop, maniok og meget mere. Det er bedst at besøge markedet om lørdagen, hvor det er hjemligt og farverigt.

Besøg også Tobago Cocoa Estate, som er en kakaoplantage ejet af Duane Dove – Sveriges eneste kakaoavler. Duane er også ekspert i sommelier, rom og chokolade.

Restauranter i Tobago

På Tobago er der restauranter tilgængelige i forskellige varianter og prisklasser, så der er noget for enhver. Nogle der er et besøg værd er La Tartaruga i Buccoo, Bonkers i Crown Point og Jemma’s Treehouse Restaurant i Speyside. Jemma’s er bygget op omkring et træ, og er derfor en meget unik restaurantoplevelse. 

Billig og god lokal mad fås på Store Bay, hvor man kan spise “nationalretten” roti, som er en slags pandekage/pitabrød med forskelligt fyld, eller fisk og kylling med tilbehør.

Festlige oplevelser med de lokale

Tobago har ikke et hektisk natteliv, men der er natklubber at finde, hvor I kan nyde den caribiske nat. Nogle aftener bliver der spillet olietønde-musik på forskellige restauranter, hvilket skaber en hyggelig og festlig stemning. 

Om søndagen går man i søndagsskole i den lille fiskerby Buccoo. Her samles de lokale og turister for at lytte til olietønde-musik, drikke rom og danse til reggae, calypso og dancehall spillet af DJ’s udendørs.

I Buccoo kan du også tage til gede- og krabbeløb. Det er en sjov og anderledes oplevelse, hvor turister og lokale hepper på krabber og geder, der konkurrerer om at komme først i forskellige løb.

Hvert år, normalt i februar/marts, er der karneval i Trinidad & Tobago. Karnevallet i Port of Spain, som er hovedstaden i Trinidad, er det største i Caribien. Også på Tobago er der karnevalsstemning med parader i Scarborough. Hvis du ønsker at rejse i karnevalsperioden, anbefales det at bestille i god tid!

14 dage på Tobago med Kenzan Travel

Der er meget at opleve på Tobago, og det kan derfor være en god idé at få planlagt sin tid ordentligt. Hos Kenzan Travel står vi klar til at hjælpe dig med at planlægge din drømmerejse. Her kan du se, hvordan 14 dage på Tobago kan se ud:

I kan starte jeres Tobago-eventyr i den lille, charmerende fiskerby Castara, som ligger på vestkysten af Tobago. Her kan I tilbringe jeres første 4 nætterNaturalist Beach Resort, hvor I kan nyde svømning i det krystalklare hav, snorkling og vandreture i den nærliggende regnskov, hvor I også kan se smukke vandfald.

Hereafter kan I drage mod den nordlige del af øen, hvor I kan tilbringe 4 nætter på Blue Waters Inn. Her kan I opleve nogle af Tobagos absolut bedste dykkersteder. Der er også gode muligheder for at tage på padleture eller vandreture. Her anbefales det også at tage forbi øen Little Tobago (også kendt som ‘Bird of Paradise’), som er berømt for sine mange fugle såvel som Tobago Cocoa Estate, der er Sveriges eneste kakaoavler. 

Herefter kan I drage til Crown Point, som ligger i det sydlige Tobago. Her kan I tilbringe 6 nætter på Kariwak Village hotel. I Crown Point kan du nyde restauranter, barer, butikker og to af Tobagos mest populære strande – Store Bay og Pigeon Point. Andre aktiviteter at nyde er mountainbiking, ridning, kajaksejlads, stand up paddle og selvfølgelig yoga i Kariwak Village.

Vil du vide mere om Tobago?

Tobago er et smukt og charmerende sted. Nedenfor har vi samlet lidt information til dig, der ønsker at vide mere om Tobago:

Tobagos geografi

Tobago ligger i den sydligste del af Caribien og hører til øriget Trinidad & Tobago, hvor Tobago er den mindste af de to øer (øriget består af to store og 21 mindre øer). Tobago ligger lige nord for Trinidad og er kun 40 km lang og 10 km bred, så havet er aldrig langt væk! 

Tobago er en lille paradisø med en skøn grøn og smuk natur. Landskabet i den centrale og nordlige del er omkranset af høje bjerge, vandfald og frodig regnskov. De snoede veje fører til små søvnige steder, hvor tiden går sin gang. I den sydlige del ligger Crown Point, som er en lille by med flere strande og hoteller. På den vestlige side af øen, hvor Det Caribiske Hav grænser op til kysten, finder du palmeomkransede strande med blødt, gul-hvidt sand, omgivet af tropisk grønt. Her ligger også de små fiskerbyer Castara og Charlotteville. Hovedbyen hedder Scarborough og ligger på østsiden af ​​øen. Her er et fort med en fantastisk udsigt over byen og Atlanterhavskysten.

Befolkning

Tobago har omkring 50.000 indbyggere, hvoraf 15.000 bor i Scarborough. I modsætning til Trinidads blandede befolkning bor der næsten udelukkende sorte slaveefterkommere i Tobago.

Religion

Der er flere religioner i landet: katolicisme, hinduisme, baptisme, islam med flere.

Sprog

Engelsk er det officielle sprog.

Politik

Landet er en uafhængig republik inden for Commonwealth. Trinidad & Tobago var tidligere en britisk koloni og blev selvstændig i 1962 og en republik i 1976. Tobago har tidligere været koloniseret af Spanien, Holland og Frankrig.

Økonomi

Landet er et regionalt finanscenter (Trinidad), og turismen (Tobago) vokser, selvom turismen forholdsmæssigt ikke er så vigtig som på mange andre caribiske øer. Trinidad er den førende caribiske producent af olie og gas, og landets økonomi er stærkt afhængig af disse ressourcer. Landet har også en produktionsindustri og eksporterer til andre caribiske øer.

Prisniveau

På Tobago kan du finde frokost fra 40 kr., middag fra 120 kr., øl koster 10 kr., og en flaske vin koster 110 kr i butikker. Lokal tobagansk mad er billigere, såsom doubles til 5 kr. (en slags pitabrød med kikærtepuré, som er en populær spise til morgenmad), roti til omkring 20 kr. (en slags pandekage/pitabrød med forskellige slags fyld, f.eks. kylling, kartofler, grøntsager). Bake and shark er stegt fisk (normalt flyvefisk, ikke haj), der serveres i en slags pitabrød med en god hvidløgssauce.

Klima

Du kan rejse til Tobago hele året rundt. I regntiden (“den grønne sæson”) kommer du til at nyde den skønne grønne natur, hvor alt blomstrer. Gennemsnitstemperaturen er 28 grader celsius året rundt, og luftfugtigheden er ikke så høj som i Trinidad. Da det også altid blæser på Tobago, er vejret meget behageligt på øen. 

I vandet er der omkring 26 grader celsius året rundt. Regntiden ligger i perioden juni-december, hvor det er varmere og vådere. Regnen kommer normalt i form af kraftige byger om natten/morgenen. Regnen aftager derefter, og solen skinner som regel igen. Det er usædvanligt med regn og skyer flere dage i træk. Tørsæsonen ligger i perioden januar-maj, hvor de fleste turister også besøger øen.

Elektricitet

110 volt eller 220 volt. Adaptere er normalt nødvendige.

Ofte stillede spørgsmål om rejser til Tobago

Hvorfor rejse til Tobago?

Tobago er den ideelle destination for dem, som drømmer om paradis lignende strande, tropiske skove, smuk natur, krystalklart vand, calypso-musik og livets rolige rytme.

Visum til Tobago

For mere information om visa henvises til Comet Consular Service, https://cometconsular.dk

Hvilket sprog taler man på Tobago

Engelsk er det officielle sprog.

Betalingsmiddel og valuta på Tobago

Valutaen hedder Trinidad & Tobago Dollar, TTD. Du kan betale i USD de fleste steder.

TidszoneTidszone: Hvad er klokken på Tobago

– 5 timer om vinteren, – 6 timer om sommeren.

Hvor lang tid tager det at flyve til Tobago

Omkring 14-15 timer

Du finder alle vores rejser till Tobago her:

Til ø-elskeren

For opdageren

For de aktive