Vi giver hurtig, personlig og professionel service. Vi ser os som din partner som sammen med dig udarbejder den rejse, som netop du ønsker.

Seneste nyt
Følg os på
GO UP
Image Alt

Rejser til Tobago

øen med de hvide boder og det krystalklare vand!

Rejser til Tobago - en postkort-smuk ø med venlige mennesker og paradislignende strande.

Med en rejse til Tobago møder du venlige mennesker og kan nyde livet på de paradislignende strande. Tobago er en charmerende og ægte ø, der stadig er forholdsvis uudnyttet. Det siges, at Tobago er stedet, hvor Robinson Crusoe trådte i land. Vores rejser til Tobago giver dig mulighed for at opleve de hvide strande, det krystalklare vand, palmerne, calypso-musikken og livets rolige rytme. Tobago er dog langt fra kun hav og hvide strande. Tager du nordpå, er der masser af tropiske skove og smuk natur. Derudover har Tobago en golfbane i verdensklasse, dybhavsfiskeri ud over det sædvanlige, gode snorkel- og dykkersteder og en prisbelønnet regnskov.

Opdag Tobago med Kenzan Travel

Kan du lide strandliv? Så er en rejse til Tobago et paradis for dig! Rundt om hele øen er der dejlige, smukke strande. De mest populære er Store Bay og Pigeon Point, som ligger i Crown Point på sydkysten. Pigeon Point er en postkort-smuk palmestrand med pudderhvidt sand, og som også er meget børnevenlig. Stranden er rangeret som en af ​​de smukkeste strande i verden. Pigeon Point er den eneste betalingsstrand på Tobago.

Andre dejlige strande, der er et besøg værd, er Castara, Englishman’s Bay, Pirate’s Bay ved Charlotteville og Arnos Vale. For dem, der er interesserede i at surfe, er Mount Irvine og Pigeon Point velegnede. Strandene på vestkysten (den caribiske kyst) er roligere end på østkysten (Atlanterhavskysten), hvor man bør være opmærksom på undervandsstrømmene, som fra tid til anden kan være meget kraftige.

Læs mere om Tobago i vores Tobago-guide:

Nogle af vores rejser til Tobago:

Godt at vide om rejser til Tobago

Visum til Tobago
For mere information om visa henvises til Comet Consular Service, https://cometconsular.dk
Hvilket sprog taler man på Tobago
Engelsk er det officielle sprog.
Betalingsmiddel og valuta på Tobago
Valutaen hedder Trinidad & Tobago Dollar, TTD. Du kan betale i USD de fleste steder.
TidszoneTidszone: Hvad er klokken på Tobago
-5 timer om vinteren, -6 timer om sommeren.
Hvor lang tid tager det at flyve til Tobago

Welcome to Tobago!

Du finder alle vores rejser till Tobago her:

Til ø-elskeren

For opdageren

For de aktive

Oplevelser og seværdigheder på din Tobago rejse

Udover at bruge tid på en af ​​Tobagos smukke strande, er der meget mere at udforske. Her er nogle tips:

Tag en sejltur på det skønne hav

Tag en sejltur på havet rundt om øen og nyd den smukke natur fra havsiden, en katamarantur, dybhavsfiskeri eller snorkling. Der er flere gode snorkelsteder rundt om på øen; ved Speyside i nord kan du snorkle over en af ​​verdens største hjernekoraller. Andre gode steder at snorkle er Arnos Vale og Pirate’s Bay. Du kan også tage en båd med glasbund til Buccoo Reef og svømme og snorkle over revet der, og derefter tage en dukkert i Nylon Pool (en slags pool midt på revet med puddersand under fødderne), hvor det siges, at du bliver 10 år yngre … Du kan også kombinere turen til Buccoo Reef med en lækker grill og køle af med rompunch på No Man’s Land, som er en lille strand beliggende i en naturskøn lagune.

Aktive oplevelser på Tobago

Der er flere dykkerskoler og to golfbaner på øen for dem, der vil prøve det. I løbet af marts-juli kommer havskildpadderne op af havet for at lægge æg på strandene ved blandt andet Turtle Beach og Grafton Beach. Nogle af skildpadderne vejer hele 400 kg! Det er en fantastisk oplevelse at følge denne proces!

Naturskønne oplevelser

Naturinteresserede må ikke gå glip af den prisbelønnede regnskov. Tag med på en guidet tur i løbet af dagen eller aftenen! Papegøjer og kolibrier kan ses flere steder. Besøg også øen Little Tobago (eller Bird of Paradise, som den også kaldes, for øens rige fugleliv), som ligger ud for Speyside i det nordlige Tobago. Cykler eller biler kan lejes af dem, der ønsker at komme rundt på egen hånd og opdage deres egen yndlingsstrand eller besøge de små fiskerbyer. Husk at det er venstrekørsel på øen. Du kan også hyre en taxachauffør til at tage dig rundt på en ø-tur.  Tag på en terrængående jeepsafari eller tag en tur på mountainbike med guide på ukendte veje og nyd den smukke natur.

Der er flere vandfald på Tobago. Det største og mest populære vandfald er Argyle-vandfaldet nær Roxborough. Ved foden af ​vandfaldet er der dannet en dejlig pool, som er fremragende til en dukkert i.

Lokale markeder med eksotiske råvarer

Gå heller ikke glip af det lille marked i Scarborough tidligt om morgenen! Her kan du stifte bekendtskab med frugt og grønt, som ikke findes i Danmark; christophine, guava, brødfrugt, plantain, jackfrugt, soursop, maniok … Det er bedst at besøge markedet om lørdagen, hvor det er hjemligt og farverigt.

Besøg også Tobago Cocoa Estate, en kakaoplantage ejet af Duane Dove, Sveriges eneste kakaoavler! Duane er også ekspert i sommelier, rom og chokolade.

Restauranter i Tobago

Restauranter er tilgængelige i forskellige varianter og prisklasser. Nogle der er et besøg værd er La Tartaruga i Buccoo, Bonkers i Crown Point og Jemma’s Treehouse Restaurant i Speyside. Jemma’s er bygget op omkring et træ! Billig og god lokal mad fås på Store Bay, hvor man kan spise “nationalretten” roti (en slags pandekage/pitabrød med forskelligt fyld), fisk eller kylling med tilbehør.

Festlige oplevelser med de lokale

Tobago er ikke noget for dem, der ønsker et hektisk natteliv, men der er et par natklubber for dem, der vil tage en tur ud i den caribiske nat. Nogle aftener kan du lytte til olietønde-musik på forskellige restauranter. Om søndagen går man i søndagsskole i den lille fiskerby Buccoo. Her samles de lokale og turister for at lytte til olietønde-musik, drikke rom og danse til reggae, calypso og dancehall spillet af DJ’s udendørs.

I Buccoo kan du også tage til gede- og krabbeløb, altså krabbe- og gedekonkurrencer. Det er en sjov og anderledes oplevelse, hvor turister og lokale hepper på krabber og geder, der konkurrerer om at komme først i forskellige løb.

Hvert år, normalt i februar/marts, er der karneval i Trinidad & Tobago. Karnevallet i Port of Spain (hovedstaden i Trinidad) er det største i Caribien. Også på Tobago er der karnevalsstemning med parader i Scarborough. Hvis du ønsker at rejse i karnevalsperioden, anbefales det at bestille i god tid!

Vil du vide mere om Tobago?

Nedenfor har vi samlet lidt information til dig, der ønsker flere fakta om Tobago:

Tobagos geografi

Tobago ligger i den sydligste del af Caribien og hører til øriget Trinidad & Tobago, hvor Tobago er den mindste af de to øer (øriget består af to store og 21 mindre øer). Tobago ligger lige nord for Trinidad og er kun 40 km lang og 10 km bred, så havet er aldrig langt væk! Tobago er en lille paradisø med en skøn grøn og smuk natur. Landskabet i den centrale og nordlige del er omkranset af høje bjerge, vandfald og frodig regnskov. De snoede veje fører til små søvnige steder, hvor tiden går sin gang. I den sydlige del ligger Crown Point, en lille by med flere strande og hoteller. På den vestlige side af øen, hvor Det Caribiske Hav grænser op til kysten, finder du palmeomkransede strande med blødt, gul-hvidt sand, omgivet af tropisk grønt. Her ligger også de små fiskerbyer Castara og Charlotteville. Hovedbyen hedder Scarborough og ligger på østsiden af ​​øen. Her er et fort med en fantastisk udsigt over byen og Atlanterhavskysten.

Befolkning

Tobago har omkring 50.000 indbyggere, hvoraf 15.000 bor i Scarborough. I modsætning til Trinidads blandede befolkning bor der næsten udelukkende sorte slaveefterkommere i Tobago.

Religion

Der er flere religioner i landet: katolicisme, hinduisme, baptisme, islam med flere.

Sprog

Engelsk er det officielle sprog.

Politik

Landet er en uafhængig republik inden for Commonwealth. Trinidad & Tobago var tidligere en britisk koloni og blev selvstændig i 1962 og en republik i 1976. Tobago har tidligere været koloniseret af Spanien, Holland og Frankrig.

Økonomi

Landet er et regionalt finanscenter (Trinidad), og turismen (Tobago) vokser, selvom turismen forholdsmæssigt ikke er så vigtig som på mange andre caribiske øer. Trinidad er den førende caribiske producent af olie og gas, og landets økonomi er stærkt afhængig af disse ressourcer. Landet har også en produktionsindustri og eksporterer til andre caribiske øer.

Prisniveau

Frokost er fra 40 kr., middag fra 120 kr., øl koster 10 kr., og en flaske vin koster 110 kr i butikker. Lokal tobagansk mad er billigere, såsom doubles til 5 kr. (en slags pitabrød med kikærtepuré, som er en populær spise til morgenmad), roti til omkring 20 kr. (en slags pandekage/pitabrød med forskellige slags fyld, f.eks. kylling, kartofler, grøntsager). Bake and shark er stegt fisk (normalt flyvefisk, ikke haj), der serveres i en slags pitabrød med en god hvidløgssauce.

Klima

Du kan rejse til Tobago hele året rundt. I regntiden (“den grønne sæson”) kommer du til at nyde den skønne grønne natur, hvor alt blomstrer. Gennemsnitstemperaturen er 28 grader celsius året rundt, og luftfugtigheden er ikke så høj som i Trinidad. Da det også altid blæser på Tobago, er vejret meget behageligt på øen. I vandet er der omkring 26 grader celsius året rundt. Regntiden ligger i perioden juni-december, hvor det er varmere og vådere. Regnen kommer normalt i form af kraftige byger om natten/morgenen. Regnen aftager derefter, og solen skinner som regel igen. Det er usædvanligt med regn og skyer flere dage i træk. Tørsæsonen ligger i perioden januar-maj, hvor de fleste turister også besøger øen.

Elektricitet

110 volt eller 220 volt. Adaptere er normalt nødvendige.

Vil du vide endnu mere, så læs mere om Tobago i vores udvidede guide: