Vi giver hurtig, personlig og professionel service. Vi ser os som din partner som sammen med dig udarbejder den rejse, som netop du ønsker.

Seneste nyt
Følg os på
GO UP
Image Alt

Kenzan Travel

5 retter, du skal prøve på Seychellerne

Selvom Seychellerne ikke har en oprindelig befolkning, blev øerne først beboet af en gruppe franske og senere britiske nybyggere, der bragte slaver fra Vestafrika og handelsmænd fra Østen med sig. Den mangfoldige blanding i befolkningen afspejles fuldt ud i det kreolske køkken med påvirkninger fra det sydlige Asien, Kina, Madagaskar, Europa og Vestafrika, og det er en strålende blanding af lækre smagsoplevelser.

Krydderier er ekstremt vigtige i det kreolske køkken, og de fleste retter indeholder hvidløg, ingefær og chili. Andre populære krydderier inkluderer vanilje, kanel, nelliker og muskatnød. Næsten hvert måltid inkluderer frugt, da der er rigeligt med det på Seychellerne. Her finder du mango, avocado, ananas, meloner, bananer, appelsiner, grapefrugt og jackfrugt, som alle gerne bruges som tilbehør til maden.

Populære grøntsager inkluderer aubergine, agurk, græskar og kinakål. Ris serveres nu næsten til alt og har erstattet den tidligere anvendte kassava.

En fremragende måde at få en fornemmelse af det kreolske køkken er at starte din rejse på Seychellerne med et besøg på restauranten Marie Antoinette i hovedstaden Victoria. Her serveres en fast menu, som en kreolsk buffet, hvor du kan finde din favorit i det kreolske køkken.

Du kan læse mere om maden og restauranterne på Seychellerne her.

Grillet frisk fisk – pwason griye

Med næsten konstant adgang til havet, hvor du end befinder dig, er det ikke overraskende, at en af de mest populære retter på en ønation som Seychellerne er fisk. Fiskecurry er populært, men fisken grilles måske allerhelst. Uden at komplicere det, skal du blot snitte den nogle gange, så krydderierne i form af hvidløg, chili og ingefær trænger lettere ind. Simpelt og lækkert. En populær variation er at grille den indpakket i et bananblad.

Blækspruttecurry – kari koko zourit

Curry i alle former er utroligt populært på Seychellerne, og deres flagskib er måske alligevel blækspruttecurry. Den serveres kun i den periode, hvor det er muligt at fiske blæksprutter på Seychellerne. Her er ingredienserne til en god blækspruttecurry. Husk, at blæksprutten skal koges godt for at blive mør.

  • 1 blæksprutte
  • 4 dl kokosmel
  • 2 auberginer (skrællede og ternede)
  • 3 tsk safran
  • 1 tsk masalapulver
  • 4 fed hakket hvidløg
  • 1 spsk revet frisk ingefær
  • 3 kanelstænger
  • 3 tsk madolie
  • salt og peber

(recept fra International Cuisine)

Pølsegryde – Sosis rougay

En lækker, krydret pølsegryde, der selvfølgelig helst skal laves med lokalproduceret pølse. Denne pølse er ofte saltet, hvilket giver en god salthed til gryden. Gryden er baseret på en tomat- og løgsauce krydret med hvidløg, revet frisk ingefær og chili. En variant af gryden, hvor pølsen er udskiftet med saltet fisk, er en anden populær ret i øriget.

Banan i kokosmælk – Banann ladob

Med over 20 forskellige typer bananer, der dyrkes på øerne, er det naturligvis ikke overraskende, at det er en almindelig ingrediens i det seychelliske køkken. Måske mest som dessert, men også madbananen bruges her. Du kan få bananer stegt i smør og sukker, flamberet i cognac eller stegt som chips. Men måske mest populært er banann ladob. Her koger du bananen i kokosmælk og krydrer med vanilje, sukker, muskatnød, kardemomme og kanel. Mums.

Flagermuscurry – for de mere modige

Hvis du vil prøve noget meget anderledes på din ferie, kan vi foreslå flagermuscurry. I modsætning til mange andre steder i verden har flagermusene på Seychellerne ingen vira og er derfor sikre at spise. De har tidligere været en populær ingrediens i det seychelliske køkken, men er måske i dag mere for turisterne. Hvis du er modig og tør prøve det, pas på alle de små ben!

Du kan læse meget mere om flagermuscurry her.

Nu håber vi, at vi har gjort jer virkelig nysgerrige på at prøve masser af nye retter, når I kommer til Seychellerne!

Her finder du vores rejser til