Vi giver hurtig, personlig og professionel service. Vi ser os som din partner som sammen med dig udarbejder den rejse, som netop du ønsker.

Seneste nyt
Følg os på
GO UP

Opdag Sri Lanka

Price Fra 17.300,- 12 nætter
Scroll down

Opdag Sri Lanka

Fra 17.300,- per person

Tag med til Sri Lanka, en ø i Det Indiske Ocean kendt for sine fantastiske strande, rige kultur og venlige mennesker. Landet har noget for alle, fra spændende safarioplevelser til afslappende yoga-retreater. Besøgende kan udforske gamle templer og ruiner, opleve spændende vandsport eller bare slappe af på en af de mange smukke strande på øen. Sri Lanka er også kendt for sin udsøgte mad, med en række forskellige krydderier og smagsoplevelser, der vil tilfredsstille enhver smagsløg. Uanset om du er en eventyrlysten rejsende eller søger en afslappende ferie, er Sri Lanka værd at besøge.

Programmet nedenfor er et forslag til en rejse, som vi selv varmt anbefaler. Ønsker du at ændre noget i programmet, så skræddersyr vi gerne et program, som passer netop dig og dine ønsker. Du bestemmer selv hvornår du vil rejse, hvad du vil gøre, og hvordan du vil bo.

Dette indgår i rejsen til Sri Lanka

Fly Skandinavien–Colombo t/r på økonomiklasse.
Flyskatter.
Indkvartering i 3–4* hoteller/resorter ifølge programmet.
Privat rundrejse i 13 dage/12 nætter ifølge nedenstående program.
Al transfer inden for programmet. Alle køretøjer har AC.
Engelsktalende chauffør og lokale guider.
2 flasker mineralvand per person/dag.
Måltider ifølge programmet.
Lokale skatter.

Udflugter inkl. entreafgifter til nedenstående steder:

– Vandring i Hiriwadunna Village.
– Sigiriya
– Kandy
– Royal Botanical Gardens
– Togrejse til Ella
– Nine Arch Bridge
– Little Adam’s Peak
– Ravana Falls
– Galle
– Styltfiske

Dette kommer oveni

Alle frokoster.
Drikkevarer.
Visumafgifter.
Egne udflugter udover dem i programmet.

Pris
Den angivne pris er et priseksempel per person. Priseksemplet gælder for en rejse i lavsæsonen med laveste flypris og del i dobbeltværelse.

Prisen påvirkes blandt andet af sæson, indkvarteringsstandard og forandringer i valutakurserne. Send en forespørgsel, så vender vi tilbage med et tilbud med den aktuelle pris.

 • Destination
 • Departure
  Skandinavien
 • Included
  Al transfer
  Fly fra Skandinavien tur/retur
  Flyskatter
  Guide
  Lokal repræsentant
  Mad i henhold til rejseplanen
  Morgenmad
  Overnatning efter rejseplan
  Udflugter i henhold til rejseplanen
 • Not Included
  Bådtransfer mellem øerne
  Transport fra/til lufthavn på destinationen
  Transport mellem færger og hoteller
1
Dagsprogram
Fly til Colombo med ankomst dag 1.
2
Dag 2: Dambulla – Hiriwadunna – Sigiriya
Efter morgenmaden fortsætter du til Hiriwadunna for blandt andet at opleve lokal madlavning. Vandring i Hiriwadunna Village starter med en fantastisk tur langs en Wewa, en kunstig reservoir.
Reservoiren, den omkringliggende jungle, vådområderne og landsbyen er fyldt med liv tidligt om morgenen og om aftenen. Det fantastiske fugleliv, sommerfuglene og muligheden for at se krokodiller gør det endnu mere charmerende, når du ser landsbyboerne fiske eller vaske deres tøj ved strandkanten om morgenen.
Oplev landsbylivet i Hiriwadunna. Tag derefter en bådtur til den anden side af søen og nyd en srilankansk frokost, hvor du kan opleve traditionel madlavning i et af husene i landsbyen. Du er velkommen til at deltage og lære, hvordan man tilbereder den lokale mad.

Efter frokosten fortsætter eventyret til Sigiriya, som ligger cirka 30 minutter fra Hiriwadunna. Sigirya (udflugten tager cirka 2,5 timer) Sigiriya er en verdensarv og denne fæstning fra 400-tallet er måske den mest fantastiske seværdighed på hele øen. Stedet er også kendt som Løvens bjerg på grund af den enorme løve, der plejede at stå ved indgangen til paladset på toppen af det 182 meter høje bjerg.
På toppen er resterne af det kongelige palads, vandcisterner og øvrige bygninger. På skråningerne ligger vagthusene. I en af trapperne har det eneste kendte singalesiske sekulære kunstværk overlevet i form af freskoer af 21 unge damer i naturlig størrelse, som stadig lyser i sine oprindelige farver.
Vandhaverne, springvandhaven, sommerhuset, stenblokhaverne og grotterne inden for det indhegnede område er helt sikkert et besøg værd.

Derefter går turen tilbage til Dambulla til middag og overnatning på hotellet.

Overnatning i Dambulla: Amaya Lake Resort 4*, standardværelse.
Måltider: morgenmad og middag.
3
Dag 3: Dambulla – Kandy
Efter morgenmaden er der transfer til Kandy, en rejse på cirka 2,5 timer. Ved ankomst til Kandy vil der være en bytur, som blandt andet inkluderer et besøg på Tandtemplet. KANDY (Udflugten tager cirka 2 timer) Denne bjerghovedstad er også en verdensarv. Den udgjorde de singalesiske kongers sidste fæste under det portugisiske, hollandske og britiske styre og faldt til sidst i briternes hænder efter en overenskomst i 1815.
For buddhisterne i Sri Lanka og resten af verden er Kandy et af de helligste steder, da det er hjem for Sri Dalada Maligawa – Buddhas Tandtempel. I nærheden findes ruinerne af det kongelige palads (“Maha Wasala”), “Palle Wasala” hvor dronningerne boede og hvor Nationalmuseet nu ligger, “Meda Wasala” hvor andre nærstående boede, Audience Hall, Natha Devala og Vishnu Devala. Badepavillonen (“Ulpenge”) ligger ved søen. I midten af søen ligger øen “Kiri samudraya” (mælkehvidt hav) som blev benyttet som sommerhus af kongerne. I dag er dette et centrum for buddhisme, kunst, håndværk, dans, musik og kultur.

Rejsen fortsætter derefter til Royal Botanical Garden. Denne udflugt tager cirka 2 timer. The Royal Botanical Gardens blev startet i 1374 som en forlystelsespark for kongerne af Gampola og Kandy. Der er mere end 4.000 arter af træer, planter og klatreplanter, samt sjældne og endemiske planter.
De mest populære dele af haven er krydderihaven og orkidehuset. Der er 5 palmegange, der pryder haven, den første palmegang (Royal Palm Avenue) blev plantet allerede i 1905 og er i dag den højeste af dem alle.
Efter besøget fortsætter rejsen til Kandy, hvor du tjekker ind på hotellet.

Overnatning i Kandy: Amaya Lake Resort 4*, standardværelse.
Måltider: morgenmad og middag.
4
Dag 4: Kandy – Nanuoya – Ella
Efter morgenmaden er der transfer til Nanuoya for at fortsætte med tog til Ella.

ELLA
Med de østlige sletter 900 meter neden for er udsigten fra Ella Gap en af de mest spektakulære og naturskønne på Sri Lanka. Ella Rock er kendt for Ravanas grotte. Ravana var en legendarisk konge i Sri Lanka, som herskede i forhistoriske tider. Det 330 meter høje vandfald ligger nogle kilometer fra Ella Town og er et af de smukkeste vandfald i landet. Mini Adam’s Peak og Nine Arch Bridge er to andre naturskønne steder, som du kan se på disse fantastiske sletter. Ankomst til Ella og besøg af Nine Arch Bridge Ella.

NINE ARCH BRIDGE (Cirka en times udflugt) Nine Arch Bridge kaldes også Broen i himlen og er en viaduktbro på Sri Lanka. Den er et af landets bedste eksempler på jernbanebyggeri fra kolonitiden. Opførelsen af broen tilskrives oftest en lokal ceylonesisk bygger, P.K. Appuhami, i samråd med britiske ingeniører. Den ligger i Demodara, mellem Ella og Demodaras togstation. Byggeriet har oplevet en stadig øgning i turisme takket være broens arkitektoniske sindrighed og frodige vegetation på de omgivende skråninger. Indtjekning på hotellet.
Indtjekning på hotellet, hvor du kan slappe af inden middagen.

Overnatning i Ella: Heavens Edge 4*, standardværelse.
Måltider: morgenmad og middag.
5
Dag 5: Ella – Galle – Koggala – Bentota
Morgenmad på hotellet og derefter transfer til Little Adam's Peak for en dejlig vandretur.

LITTLE ADAM’S PEAK
(Cirka 3 timers udflugt) Little Adam’s Peak har fået sit navn efter sin storebror, det hellige bjerg Adam’s Peak, på grund af den lignende form. Stien op til Little Adam’s Peak er let at finde og med sine 1.141 meter er den ganske enkel at gå. Rejsen tager totalt cirka 2–3 timer. 360-gradersudsigten med skyer, der kommer rullende ind er en nydelse for alle rejsende. Du anbefales at tage afsted tidligt om morgenen eller sent om aftenen for at få den aller bedste udsigt. Desuden er det lidt køligere da og vandringen, som er middelsvær, bliver mindre trættende. Husk dog på at være forsigtig, når du poserer for kameraet siddende på klipperne.

Efter en kort hvil på hotellet fortsætter rejsen til Bentota, med stop undervejs ved Ravana Falls og Galle. Prøv stiltfiskeri, som er en traditionel fiskemetode i Sri Lanka. Ravana Falls är en populär sevärdhet i Sri Lanka. Det anses vara ett av de bredaste vattenfallen i landet. Vattenfallet har fått sitt namn efter den legendariska kungen Ravana, som är förknippad med det berömda indiska eposet Ramayana.

GALLE
(Cirka 2 timers udflugt) Galle er sydkystens største by. Dens ældste landmærke, og nu en verdensarv, er det massive portugisiske og hollandske fort, hvor den centrale bydel ligger. Men byen kan være meget ældre end det. Nogle forskere mener, at dette er “Tarshish” i det gamle testamente, hvor kong Salomon sendte sine handelsfartøjer til, og hvor Jona flygtede fra Gud. I dag er der ingen beviser fra de portugisiske grunde inden for det 90 hektar store fort.

STYLTEFISKERI
Derefter er det tid til at styltefiske i Koggala (obs., denne udflugt er kun i den udstrækning der er tid)Denne udflugt til Koggala i nærheden af Galle (fra Galle til Koggala tager det 30 minutter) er berømt blandt turister. Styltefiskeri er en fiskemetode, som er unik for Sri Lanka, som jo er kendt som “Det Indiske Oceans perle”. Styltefiskerne sidder på en stylte, som kaldes “petta” og som er fastbundet til en vertikal pæl, som er neddrevet i sandet nogle meter ude i vandet. Fra denne høje stilling kaster styltefiskerne deres line ud og venter til en fisk napper. Metoden kan se primitiv og ældgammel ud, men den tiltrækker turister. Den bedste tid for besøget er tidlig morgen og aften.

Efter dagens udflugter går turen mod rejsens endelige destination Bentota og dit strandhotel, hvor en velfortjent middag venter.

Overnatning i Bentota: Ekho Surf 4*, standardværelse.
Måltider: morgenmad og middag.
6
Dag 6-10: Bentota
Du tilbringer 5 dage i Bentota på egen hånd. Slap af med dovne dage på dejlige strande og interessante udflugter i området.

Overnatning i Bentota: Ekho Surf 4*, standardværelse.
Måltider: morgenmad og middag.